Kolde retter


Tomater med peberrodsfyld

Opskrift:

Der bruges en tomat pr person.
Tomaten skæres hele vejen rundt i siksak
og kærner fjernes.
Revet peberrod røres i pisket fløde,lidt mayonaise og lidt sennep - smages til med salt og peber.
Denne peberrodssalat fyldes i tomaterne og toppen
lægges ovenpå igen.
Lækkert til mange slags mad som tilbehør.


Græsk tomatsalat

Opskrift:

Store flotte Katrine og Alfred tomater ( 1 pr. person )
Skæres i skiver eller både
1 løg i tynde skiver - gerne frisk rødløg
lidt grøn peber i tynde skiver
fetaost - evt. 1 skive pr. person
oliven efter behag (Kalamata oliven er rigtig gode)
lidt olivenolie
lidt oregano

Skal laves lige før serveringen da den ellers bliver kedelig.

Tomatstykkerne lægges i en skål el. evt. en dyb tallerken, drysses med salt, derefter løg, så fetaen, som drysses med oregano. Pynt derefter med grøn peber og oliven og til sidst hældes lidt olivenolie over.

En dejlig sommerfrokost med godt brød og et glas Retsina.
Kan også bruges som tilbehør til kødretter. En ting er sikkert, man drømmer sig til En græsk stemning.


Tilbehør m. friske tomater

Opskrift: 4 modne tomater skæres i tern og blandes med tern af 1 avocado samt 1 groft hakket rødløg. Hældes over med en marinade af olivenolie, citronsaft, balsamicoeddike, salt, hvid peber og 1-2 fed hvidløg. Serveres som forret med lun flûte, eller som
tilbehør til kødret. Lækker på frokostbuffeten


Tomatsalat

Opskrift:
Min bedste tomatsalat !

200 g pastaskruer
200 g Katrine & Alfreds tomaer
200 g feta
Origano
S/P

1. Kog pastaskruer, som beskrevet bag på pose.
2. Lav en marinade af balsamico eddike, salt, friskkværnet peber og frisk hakket origano.
3. Hæld marinaden over pastaen, lad den trække i køleskabet en times tid.
4. Skær tomater i både, tilsæt disse til pastaen.
5. Lad tomater og pasta trække endnu en time.
6. Tilsæt fetaost.
7. Arranger tomatsalat på stor flad tallerken.

Velegnet til grillede koteletter.


Tomatsalat m. ost

Opskrift:

4 store Katrine & Alfred tomater.
1 bakke frisk basilikum
1 bundt springløg/forårsløg
sorte oliven
frisk mozeralle (en lille kugle ost i en pose)
vineddike.

Tomaterne skæres i tynde skiver, og bruges som bund i salaten. Løg og oliven skæres i små skiver og fordeles på tomaterne. Osten skæres enten i små terninger der drysses ovenpå eller i skiver der ligges mellem tomatskiverne.
Basilikummen fordeles i små stykker på toppen af hele herligheden og tilsidst ca en spsk vineddike.

kan både bruges som forret og tilbehør.


Tomatsalat m. persille

Opskrift:

til 4 pers.
en bakke "Katrine & Alfreds TOMATER".
2 løg
1 bundt persille
2 dl. eddike
3 sp. skefulde sukker
lidt peber
bland det hele sammen og lad det stå i køleskabet 1 time før servering. serveres til alt kød.