Retter med fisk


Bagte tomater med ansjoser/kapers

Opskrift: skær toppen af tomaten, tag indmaden ud, fyld tomaten op med hakkede ansjoser, kapers, lidt tomatindmad, hvidløg og lidt chilli - bag dem i ovnen med lidt olivenolie i 15-20 min ved 170 grader - kan gemmes i køleskabet i et glas med låg overhældt med olie


Brasilianske rejer

Opskrift:
200 gr rejer, 2 løg og 1-2 fed hvidløg svitses i 2 spsk. olie.
500 gr flåede og hakkede tomater, 1 ds. asparges, 3/4 dl hvidvin, 1 1/4 dl piskefløde, salt, peber og cayennepeber hældes ved.

retten simrer i 10 minutter. Hældes i ovnfast fad. Revet ost drysses over. Retten gratineres i 200 grader varm ovn i 15 min. Serveres med godt brød som forret eller med ris og salat som hovedret.


Laks m. tomat

Opskrift:
Gratineret laks med rucola/tomatsalat og brød. (2 pers.)
Fisken:
2 laksefileter, 50-100g smør. 1 løg, 1 bdt. persille og 4 skiver franskbrød uden skorper. 1 citron
Salaten:
1 bdt. rucolasalat, 1 bakke cherrytomater/ell. Katrine & Alfred tomater, 2 æbler, 2 appelsiner. pinjekerner, evt. fetaost efter smag. Flutes

Smørret blødgøres, persille og løg hakkes og røres deri sammen med franskbrøddet og lidt salt og peber.Blandingen smøres ovenpå fisken og sættes 20 min. i ovnen ved 200 grader. Salaten skylles, tomaterne halveres, æblerne og appelsiner skæres i passende stykker og det hele blandes i salaten. Pinjekernerne ristes på panden og drysses over evt. sammen med lidt fetaost. Balsamicoeddike stænkes hen over salaten. Laksen og salaten serveres med et godt brød og et glas hvidvin til som et superdejligt måltid på terassen en varm sommerdag, og bedst af alt det tager ingen tid at lave.


Lakselasagne

Opskrift:
12 skiver røget laks
4 Katrine & Alfreds tomater
200 g. mozarella
200 g. champignon
2 fed hvidløg
Rejer (efter behag)
¼ l fløde
Persille
Salt & Peber
250 g. frisk pasta

Laks, hakkede tomater+mozarella lægges lagvis. Afsluttes med laks (i alt 3 lag laks) Bages i ovn ved 200 g. i 5-6 minutter.

Rejer, hakket champignon og hakket hvidløg svitses i olivenolie. Fløde, salt & peber tilsættes og snurre nogle minutter. Den forkogte pasta tilsættes, blandes godt og varmes op. Lakselasagne og pasta anrettes og pyntes med persille.


Muslinger m. tomat

Opskrift:
MUSLINGER MED TOMAT OG BASILIKUM
1 kg muslinger - 2 spsk. olie - 1 hakket løg - 1/2 dl hvidvin - 2 hakkede tomater uden skind og kerner - 2 dl tomatsauce - 1 lille bundt basilikum - friskkværnet peber.
Varm olien i en stor gryde. Tilsæt muslinger og hakket løg og svits det hele i et par minutter. Tilsæt hvidvin og kog det ind med de hakkede tomater. Hæld tomatsaucen i sammen med den groft hakkede basilikum
og peber. Kog op og server straks.


Pasta med tomattapenade

Opskrift:
½ kg Katrine & Alfreds tomater
1 helt hvidløg
2 skalotteløg
3 ansjosfileter
2 spsk. finthakket bredbladet persille
2 spsk. balsamico
5 spsk. olivenolie
salt og peber
600 G. pasta
parmasan

Sæt ovnen på 135 grader. Skold, flå og halver tomaterne. Skrab saft og kerner ud af dem og læg dem på smurt bagepapir. Fordel de pillede hvidløgsfed ud over.

Bag tomaterne i ovnen, til de begynder at tørre ud. Vend dem om og bag dem færdige - de skal have ca. 2½ time i alt.
Finhak tomater, hvidløg, løg og ansjosser og bland det i en skål med persille, eddike og ovivenolie.

Smag til med salt og peber. Kog pastaen al dente og bland den med tapenaden. Server med friskrevet parmasan over..


Røget ørred med tomatsalsa

Opskrift:
1 røget regnbueørred
1 finsnittet porre
salt og peber
folie smurt med smør eller spray med olie
tomatsalsa:
4 Katrine/Alfred tomater fri for kerner og skåret i fine tern
1 finthakket rødløg
1 fed hvidløg
2 spsk friskhakket koriander
lidt god olivenolie
salt og peber
Læg ørreden på solfolien og pensl med olie drys med porre, salt og peber. Pak den ind og lun den i ovn i 10 min ved 180*, Server den med tomatsalsaen og et godt brød til.


Salat med rejer og tomater

Opskrift:
1 Iceberg salathoved
2 DS. Store rejer
1 Bakke tomater
1 Bundt forårsløg

Fremgangsmåde:
Icebergsalaten snittes fint, tomater skæres i både, forårsløgene snittes fint, det hele blandes i en skål eller potionanrettes, rejerne hældes over.
Hertil en olie-eddike-limedressing samt et godt brød.


Torsk á lá Italiano

Opskrift: Forret
4 pers.

4 skinfri torskefiléter
4 modne tomater
1 frisk Mozzarella ost
Frisk Basilikum
Jomfru Olivenolie
Salt & friskkværnet Peber

En bageplade smøres
Torskefiléterne skæres i firkanter ca. 5cm x 5cm og lægges på pladen en skive tomat lægges ovenpå en tynd skive Mozzarella lægges på.
Der hældes ca. en spiseske Olivenolie over Salt & Peber efter smag.
sættes i en varm ovn på 180 grader i 15 min.
Pyntes med Basilikumblade.
De tre farver, rød, grøn og hvid symboliserer det Italienske flag.
Bueno apetito


Torsk provenciale

Opskrift:

Torskefilet krydres med salt, peber og karry. Lægges i fad lagvis med løg, æble og tomat skåret i skiver. Drysses med karry. Bages i ovn ved 200 gr. ca. 20 min.


Tun/Tomat Salat

Opskrift: man tager noget tun, creme fraiche (kalorielet)og blander det med tomater, salt peber og karry,- eventuelt noget citronsaft. Så har man en meget lækker og kalorielet tun/tomat salat. Lige til at smøre på et stykke franskbrød med salatblad under