Retter med fjerkræ


Fasanbryst u.tomat

Opskrift:
Fasanbryst rullet i lufttørret skinke og basilikum
- flamberet i marsala og cognac & serveret med kartoffelmousse, porre og glaserede rødløg.

Ingredienser
1 fasan (½)
3 tynde skiver parmaskinke, eller anden lufttørret skinke
1 bdt. frisk basilikum
snor til opbinding
1 dl marsala
½ dl cognac
2 dl kraftig kalveglace 1 bagekartoffel
1 gryde med kogende vand
1 spsk. creme fraiche 38%
1 spsk. smør
1 hel porre

2 rødløg
2 dl rødvin
2 spsk. brun farin
1 kryddernellike
2 allehånde
smør

Fremgangsmåde
Kartoflen skæres i mindre stykker og sættes over at koge.
Brystkødet skæres af kræet og rulles i skinken, der bredes ud og dækkes med et lag af frisk basilikum og bindes op med snor.
Rødvin og brun farin sættes over og koge med krydderierne.
Rødløg skæres i både og koges i lagen af rødvin og sukker.
Bryststykkerne brunes på panden og småsimrer/steges.
Porrestrimlerne blancheres i vandet ved kartoflerne til den bliver blød. Kartoflerne sigtes og tørres lidt i gryden.
Kartoflerne blendes med lidt creme fraiche og smør - smages til med salt og peber.
Porre i små tern sauteres og vendes sammen med kartoffelmosen. Bryststykkerne flamberes med cognac og marsala-bryststykkerne tages af panden og kraftig glace hældes på panden og koger op til sauce. Porrebåndet lægges i udstikker - ca. 8 cm, og fyldes med kartoffelmos. Bryststykket skæres op og lægges på toppen - omkring lægges både af rødløg der er sigtet for rødvinssirup, og til sidst lægges lidt sauce omkring. Der pyntes med lidt frisk basilikum.


Indisk karrykylling - JJ's curry

Ingredienser til 4 personer
400 gram kylling (fileter eller bryst)
3 løg
3 fed hvidløg
3 cm ingefær
4 tomater
olie til stegning

Karryblanding
1 teske gurkemeje
1 teske sort peber
1/2 teske chili
2 teske koriander
1 1/2 teske salt

Fremgangsmåde
1)Bland krydderierne på en tallerken
2)Pil løg, hvidløg og skræl ingefær og hak det
3)Skær kyllingen i tern

Sæt risene over

4)Steg løg,hvidløg og ingefær ved svag varme til løgene er gennemsigtige
5)Tilsæt krydderierne og lad dem stege med i 2-3 minutter
6)Tilsæt derefter kylling
7)Skær tomaterne i både og put dem i gryden, tilsæt 2 dl vand og bring retten i kog
8)Lad retten simre i 20-25 min.eller til kødet er mørt.

Serveres med ris, chapatibrød og eventuelt mangochutney og yoghurt

Ris
4 dl ris og 6 dl vand og 1 1/2 teske salt puttes i en gryde og bringes i kog.
Koges i 12 minutter. Sluk for pladen og lad det stå med låg på i 12 minutter.


Kalkun frikadeller

500 g hakket kalkunkød
1 løg
5 stk Katrine og Alfreds Tomater
1/2 dl rasp
1/2 dl klid
1 æg
1 1/2 tsk aromat
salt og peber

Alt undtagen tomater kommes i en foodprocesser og kres grundigt. Tomaterne hakkes fint og røres i tilsidst.
Dellerne bages på smurt ovnplade i ca 20 min ved 200 grader.
Serveres med nykogt frisk pasta og grøn salat


Karry kylling med Tomat og Porre

Opskrift:

4 personer

400 g Kyllingbryst ell. kalkun i tern
2 porre
1/4 l fløde
1 dl. vand
Karry
salt
pebber

Først skæres kødet i tern. Det steges sammen med olie og godt med karry i en gryde indtil kødet er stegt på alle sider.
Derefter renses porrene godt og skæres i skiver ca. 1. cm. De hældes i gryden sammen med vand og fløde. Lad nu retten simre indtil porrene er kogt tilpas. 2-3 store Katrine & Alfreds tomater tilsættes ca. 5 min. inden retten er færdig.
Retten smages til med salt og pebber og evt. mere karry.
Retten severes med løse ris.


Kylling m. kartofler i tomatsauce

Kartofler skrælles og skæres i skiver. De lægges i et ildfast fad smurt med smør. Ovenpå lægges en renset og udskåret kylling (brug evt. færdigskårne kyllingestykker). Til en hel kylling bruges 10 tomater. Tomaterne blendes og blandes derefter med 1 liter sødmælk. Denne blanding hældes over kyllingen. Krydder med hvidløgssalt og hvidt peber. Sættes i en opvarmet ovn 1 ½ time ved 180 grader. Serveres med blandet salat og evt. flutes.
Velbekomme!