Retter med kød


Fedtfattig spagettisovs

Opskrift:
Dyp 6 tomater i kogende vand i ca 45 sek. pil dem derefter.
Svits 150 gr Bacon i skiver, som er klippet i tynde strimler,i ca 10 gr margarine.
Tag baconen af, men lad fedtstoffet blive på panden.
Svits i fedtstoffet følgende :
Et mellemstort løg.
Et fed hvidløg
En håndfuld hakkede champignons.
Når det er svitset, tilsæt da et halvt glas rødvin.
Mos derefter de pillede tomater i.
Lad retten simre ind til en ønsket konsistens, det tager ca den tid man skal bruge på at koge spagettien.
Nyd derefter en billig, mager og anderledes ret med resten af rødvinen.


Fyldte tomater m. oksekød

Opskrift:
steg hakkede løg i olie og paprika. tilsæt hakket oksekød, ærter og kogte æg hakket i tern.
skær toppen af nogle tomater, udhul dem og kom fyldet i. Læg revet ost på toppen af tomaterne og kom dem i ovnen.
spises med kartoffelmos


Fyldte tomater med skinke/champignon

Til 6 personer.

12 tomater (mellemstore Katrine & Alfred)
50 gr. Smør til stegning
25 gr. Smør
25 gr. Mel
2½ dl. Rødvin
200 gr. Skinke i strimler
125 gr. Champignons
Et mellemstort løg
1 tsk. Paprika
1 spsk. Soja
saft af 1/4 citron
salt efter smag
peber efter smag
lidt smeltet smør
2 spsk. Rasp
100 gr. Reven ost(f.eks. mozarella)

Tomaterne vaskes. Et låg skæres af og de udhules.
Fyldet: Løget hakkes og brunes i smørret, derefter tilsættes de rensede skivede champignons. Der skrues helt ned og skinken i strimler hældes ved. Rødvinen tilsættes, og det koger svagt i 10 min. Nu tilsættes mel og smør som er rørt sammen i en kop, - det jævner fyldet. Paprika, soja og citronsaft samt salt og peber tilsættes, og fyldet hældes i tomaterne. Der drysses med rasp og reven ost og lidt smeltet smør, og de gratineres i ovnen i 10 min. Ved 175 gr. Midt i ovnen. Serveres som forret eller frokostret.


Italienske kødboller med pepperoni i tomatsauce

Opskrift:
500 g mesterhakket svinekød
2 skiver afskorpet, smuldret franskbrød
2 spsk vand
1 æg
1 tsk salt, lidt peber
1 dl reven parmesanost
3 spsk hakket persille
olie til bruning

tomatsauce:
1 hakket løg
1 spsk olivenolie
1 ds. hakkede tomater med basilikum
1 tsk tørret basilikum
1 fed knust hvidløg
1 spsk majsstivelse udrørt med 1 dl vand
75-100 g pepperoni i skiver
ca. 1 tsk sukker
salt, peber

Tilbehør:
kogt spaghetti eller ris

Bland franskbrød med vand, æg, salt, peber, parmesanost og persille. Ælt det med kødet, det gøres nemmest med hænderne. Form 24 små boller af farsen. Læg dem i køleskabet 1/2 times tid. Steg kødbollerne i olie på panden ca. 6 minutter. Ryst panden ofte under stegningen. Til tomatsaucen sauteres løget i olivenolie. Tilsæt de hakkede tomater, basilikum og hvidløg. Bring det i kog. Rør majsjævningen i, tilsæt pepperoni og lad saucen koge under låg i ca. 5 minutter. Smag til med sukker, salt og peber. Sa
Serveres med spagetti eller ris.


Kartoffelmos med tomater

Kartoffelmos af ca 700 g kartofler
1 pakke bacon i tern
persille
salt og peber
reven ost
1 bundt forårsløg
5 spsk. cremefraiche

5 tomater

Man laver kartoffelmosen og blander lidt reven ost i. Bacon svitses og de snittede forårsløg tilsættes tilsidst.
Bacon og forårsløgsblandingen blandes i kartoffelmosen sammen med persille.
Cremefraiche røres i til mosen er lind og der smages til med salt og peber.
I et højt fad lægges skiftevis kartoffelmos og skiver af tomat. Der begyndes og sluttes med kartoffelmos.
Over toppen drysses med reven ost.
Retten gratineres i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. Indtil osten er smeltet og let gylden.
Server med salat og flûte.


Oksekød m. tomat

Opskrift:
meget enkel, men velsmagende:

½ kg oksekød i tern
½ kg Katrine & Alfreds tomater skåret i 4 dele

Oksekødet brunes i en pande. tomaterne hældes over.
Krydderier tilsættes.
Det hele står og småkoger i 20 - 25 min.

Serveres med kartofler, pasta eller madbrød


Ovnret m. tomater/kartoffelmos/oksekød

Opskrift:
500 gr. hakket oksekød
500 gr. Katrine & Alfreds tomater
200 - 300 gr. ærter
salt
peber
chillisauce efter behag

Kartoffelmos:
ca. 1 - 1,5 kg. kartofler
2 æg
salt
1 spsk. olie
mælk

Kartoflerne skrælles og skæres i små tern og koges møre så der kan laves kartofelmos, når kartoflerne er møre hældes vandet fra og olie, æg og salt blandes i og piskes til luftig mos med mælk efter behov.
Imens kartoflerne koges svitses det hakkede oksekød med salt, peber og chilli (hakket løg kan også tilsættes).
læg skivede tomater i et ildfast fad og herover et lag af ærter derefter det svitsede kød og så et lag skivede tomater og ærter igen derefter kommes kartoffelmosen ovenpå og retten sættes i ovnen på 200 gr. i ca. ½ time eller til kartoffelmosen har en gylden farve.


Pasta i ovn

Opskrift:
500g frisk pasta (den med spinat i)
200g skinke
250g revet ost
3-4 store tomater

Kog pastaen aldente
kom den i et ildfast fad, fordel skinken udover pastaen.kom osten ovenpå, og læg derefter skiver af tomat ovenpå igen. drys med oregano
bag til osten er smeltet uhhhhhm det smager godt


Tomatkoteletter i fad

Opskrift:
4 (eller flere..) koteletter brunes i lidt smør og lægges i et fad. Skiveskårede tomater, ristet bacon og løg, champignions og lidt ærter drysses over. Over retten hældes 1/4 l piskefløde en pakke morneysovs og evt lidt mælk. Krydres med masser af hvidløg, salt og peber.
Retten er uhhhm mums...., men nok knap så kalorielet. Bon appetit


Tomatsovs a la Lanzarote m. spagetti

Opskrift:
500gr. oksekød
1/2 rød perberfrugt
1/2 grøn peberfrugt
4 fed hvidløg
5 friske tomater
1/2 løg

Kødet svitses i en gryde sammen med de knuste hvidløg og alm. løg.
Peberfrugterne tilsættes og svitses.
Tilsidst tilsættes de maste tomater. Retten koges op og skal småsimre i ti minutter.
Spises med kogt pasta.