CHUNCKY TOMATSALSA

5 TOMATER

1 STOR RØD CHILI UDEN KERNER

1 FED KNUST HVIDLØG

1 SPSK HAKKET RØDLØG

1 SPSK OLIVENOLIE

½ TSK PAPRIKA

1 SPSK LIMESAFT

SALT, PEBER

FRISK KORIANDER

Halver tomaterne og fjern kernerne med en ske.

Hak tomaterne, stykkerne må gerne være lidt store.

Snit chilien fint og bland med tomat, hvidløg og rødløg.

Rør olivenolie, paprika og limesaft sammen og smag til med salt og peber.

Hæld dressingen over salsaen, bland og drys med koriander.


KOLD TOMATKOMPOT

10 FRISKE TOMATER

1 SKALOTTELØG

1 SPSK OLIVENOLIE

1 FED HVIDLØG

2 TSK. FLORMELIS

1 KNSP. SAFRAN

2-3 FRISKE TIMIANKVISTE

Skær et lille snit i bunden af tomaten og dyp den 30 sekunder i kogende vand. skyl straks i koldt vand og pil skindet af tomaten. 

Halver tomaterne og fjern kernerne med en ske.

Skær tomatkødet i små tern og hakket løget fint.

Sauter løg og tomater i olivenolie 4-5 min. uden at løget tager farve.

Tilsæt knust hvidløg, sukker, safran og timianblade.

Lad det simre 15-20 min. under jævnlig omrøring.

Smag til med salt og peber og server kompotten varm eller kold.