Saucer


All round tomatsauce

Opskrift:
1 pk bacon kalkun
1-2 løg
Katrine & Alfred Tomater
2 fed hvidløg
1 håndfuld vindruer (gerne dem uden kerner)
lidt fløde(efter behag)

Brun baconen, pil og hak løgene som puttes i gryden og steges til de er klare, put herefter de skyllede vindruer i (hvis de er med sten, halveres de og man fjerner stenene), de skal kun lige svitses , hvorefter man tilsætter hakkede,flåede tomater. Saucen står nu og simrer i min 1/2 time dvs. den koger lidt ind. Afslutningsvis tilsættes lidt fløde, og man kan evt tilsætte lidt peber.


Berits tomatsauce

6 tomater
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 gulerødder i tern (fintskåret)
olie
1 bouilonterning (grøntsagsbouillon)
2½ dl. kaffefløde
paprika
vand
oregano

Kom finthakket løg, presset hvidløg og fintskårende gulerødder i den varme olie. Tilsæt 3 dl. vand sammen med en boulionterning og lad retten simre ved svag varme i ca. 5-8 min. Tag gryden af varmen og tilsæt paprika og oregano(efter behag)
Blend tomaterne og kom dem i og lad retten simre yderligere i et par min., hvorefter kaffefløden kommes i. Giv det hele et opkog og saucen er klar til servering.
Saucen kan bruges til mange ting bl.a. alt inden for pasta retter, fjerkræ og hakket kød.


Hjemmelavet tomatketchup

Lav selv tomatketchup, det smager bedre og der er ikke fyldt alt muligt i.
4 kg. Katrine & Alfred tomater
3 hylstre små røde peber
2 løg
2 spsk salt
50 gr.sukker
2 spsk sennep
1 tsk. allehånde
1 tsk.nelliker
1 tsk.kanel
1 tsk. paprika
2 dl. eddike.
Tomaterne vaskes, skæres i små stykker, blandes med pebrene samt de hakkede løg. Det hele koges mørt, afkøles lidt og blendes. Tilsæt krydderierne og kog videre, til det er kogt godt ind, ca 3/4 time. Sluk og tilsæt eddiken, afkøl og hæld på flasker, der er skoldede - eller skyllet i Atamon.


Tomat Salsa

Opskrift:

4 Store Katrine & Alfreds tomater
1 Løg
1 Sp.ske hakket koriander
1/2 Chilli pepper
Reven skal fra en citron
1 Sp.ske citron saft
1-2 fed knust hvidløg

Hak løg og tomater groft og læg dem i en skål. Hak chillien og korianderne fint og bland med tomaterne. Bland sammen med hvidløg og reven citron skal.Smag til med citron saft.


Tomat/mynte chutney

Ingredienser:
½ aubergine skåret i strimler krydret med salt i ca. 2 timer dernæst stegt i olivenolie.
4 Katrine & Alfreds tomater uden blomst skåret i både.
4 store skalotteløg skåret i ringe.
1 dl. Balsamico,
2 stk. spidskommenfrø.
2 fed hvidløg hakket.
1 frisk grøn chili udkærnet og hakket.
2 spsk brun farin.
3 spsk frisk skåret mynte.
Fremgangsmåde:
· Spidskommenfrøene ristes på panden.
· Tilsæt balsamico og kog ind til det halve.
· Tilsæt resten af ingredienserne undtagen mynten og lad det simre i ca. 10 minutter.
· Tilsæt mynten.
Skal helst laves 6-8 timer før anvendelse


Tomatconcassé

Opskrift:
Hak 2-3 skalotteløg fint, kog dem klare i 10g smør i en lille gryde. Flå 3-4 modne tomater, pres kerner og den tynde saft ud, hak dem og bland dem med løgene. Drys salt og peber på, læg et stort fed hvidløg og en kvist timian midt i gryden, læg låg på og
lad tomaterne småsnurre 10-15 minutter. Pil hvidløg og timiankvist op. Smager skønt som f.eks. tilbehør til æggekage!


Tomatsauce

Opskrift:
Hak et løg og 2 fed hvidløg som svitses i en dyb pande. Tilsæt 1/4 L fløde og 5 friskhakkede tomater og lad det småsimre i et par minutter. Smag til med paprika. Dette er en glimrende og nem sauce til f.eks. kyllingeretter, ris, svinemørbrad (som kan koges med i saucen i ca. 5 minutter).