Snacks


Cocktail-snack-tomater

Opskrift:
cocktailtomater udhules og fyldes med pikantost eller en anden favoritost - serveres som snack eller på tag-selv-bord


Guacamole

Opskrift:

4 friske flåede Katrine & Alfred tomater, hakkes fint
1 finthakket løg
2 avocadoer, moste
1 fed knust hvidløg
lidt olivenolie, salt og peber


Salsadip til chips eller grøntsagsstænger

Opskrift:

5 finthakkede friske Katrine & Alfred tomater
Saften fra en limefrugt
1 moset avocado
1 finthakket chalotteløg
1 - 2 teskefuld olivenolie
en dusk friskhakket basilikum
salt og peber


Tomat og peberfrugt salsa

Opskrift:
To røde peberfrugter og en rød chili smøres med olivenolie og bages ved 225 grader (husk at vende dem ind imellem) til de er sorte på alle sider. Kommes i en pose, der lukkes tæt i et kvarter. Skindes fjernes, og kødet grofthakkes, sammen med to store Katrine & Alfreds tomater uden skind (dyppes i kogende vand i 20 sekunder). Det hele røres sammen med ½ dl olivenolie, saft af ½-1 citron, salt peber og et drys persille.
Smager fantastisk i alle former for pitabrød, eller som dip til tortillachips.


Tomatchutney

Opskrift:
3 ½ kg tomater, ½ kg æbler, ½ kg rosiner, ½ kg sukker 1 spsk salt 1 teske stødt ingefær 1 teske cayennepeber, ½ kg løg, ½ l eddike.
Tomater, æbler løg og rosiner kommes i blenderen eller køres igennem kødhakkeren. Mosen koges med eddike og krydderier på meget lavt blus 2-3 timer til chutneyen er kogt helt ud, det kan hældes igennem en sigte afhængigt af hvor fint man vil ha det.
Hældes på atamon skyllede glas og bindes til med samme


Tomatsyltetøj

Opskrift:
Ja det lyder underligt men det smager kanon godt
1 kg modne tomater
1 kg sukker
3 citroner
Tomaterne skoldes og flåes, blendes eller køres igennem kødhakkeren. Koges sammen med citronerne som er skåret ud med skræl og sukkeret
Koges ca ½ til 1 time til en passende konsistens. Hældes på atamon skyllede glas og bindes til.