12234--04.jpg

SPØRGSMÅL

Her vil du kunne finde svar på alle de besnærende spørgsmål om tomater, som du sikkert sidder og brænder for at kunne stille... En form for online tomat-FAQ*

HVORDAN OPBEVARER JEG BEDST MINE TOMATER?
Læg aldrig tomaterne i køleskab!
En vigtig forudsætning for de danske tomaters rige smag er, at de ikke køles ned. Får tomaterne kulde, standser man nemlig den naturlige modning, der er med til at give smag og aroma. Opbevar derfor tomaterne i en skål ved almindelig stuetemperatur - det pynter samtidig, og tomaternes holdbarhed forringes ikke det mindste!

HVORFOR DYRKER I IKKE JERES TOMATER I JORD?
Ved at dyrke i stenuld sparer vi først og fremmest på grundvandet. Vi kan give vand meget præcist og derved undgår vi at overvande. Ved at vande præcist, sparer vi også grundvandet for gødningsrester. Vi arbejder endvidere med at opsamle alt vand i gartneriet og genbruge det. Dette er ikke muligt på samme måde, hvis man planter i jorden.
Mange tror at tomater dyrket i stenuld smager af mindre, men dette er ikke korrekt.
Det der afgør det er valg af sorter, samt andre dyrkningstekniske ting.

JEG DYRKER SELV TOMATER I MIT DRIVHUS. JEG VED AT MAN SKAL NIPPE HJØRNESKUD PÅ ALMINDELIGE TOMATER, MEN HVORDAN ER DET MED CHERRYTOMATER, SKAL MAN LADE SIDESKUDDENE BLIVE ELLER?
Uanset sort skal man fjerne alle sideskud på tomatplanterne. Man kan dog evt. lade et kraftigt skud gro op og dele planten op i to hvis der er god afstand mellem planterne. Hvis planterne kommer til at stå for tæt, får de for lidt lys og tomaterne bliver små og bliver af for dårlig kvalitet.

Hvis du har et spørgsmål om tomater kan du sende det ind til redaktionen her. Så vil vi gøre hvad vi kan for at besvare det på denne side.

*FAQ betyder Frequently Asked Questions, altså ofte stillede spørgsmål.