Vegetarretter


Fyldte tomater

Tid.: Ca. 15 min. + bagetid

4 store tomater, 2. spsk. olivenolie
2 kopper kogte vilde ris
1 lille hakket løg
salt, peber,oregano

Skær et låg af tomaterne og udhul dem
Bland indmaden, fra tomaterne med ris, løg, oregano, salt, peber op i tomaterne, som stilles i et ildfast fad.
Hæld lidt olie over og læg lågene på.
Bages ved 200 grader i ca. 25 min. Midterste rille.


Langtids bagte tomater

Opskrift:

4 store tomater
timian ca.1½ spsk.
oliven 2 spsk.
2 fed (presset)hvidløg
sukker ca 1 tsk.
lidt salt

Halver tomaterne. Rør timian,olie,sukker,salt og hvidløg - Put det på tomaterne og sæt dem i oven på 90 grader i 8 - 10 timer. De smager himmelsk som tilbehør til middagsbordet.


Ovnret m.tomat/kartofler

Opskrift:
tag ½ kg tomater og ½ kg kartofler og skær dem i skiver og læg dem i lag sammen med i skive skåret løg salt og peber i et ildfast fad - kom ost oven på og bag i ovnen på 175grader i 1½ time


Riempiti Pomodori - Italienske fyldte tomater

Ingredienser:
8 st. Katrine & Alfreds tomater
2 dl basmatiris
5 dl vand
1 tsk havsalt
2 rødløg
2 peberfrugter
lidt olivenolie
5 friske basilikumblade
groft peber
1 bundt persille

Tilberedning:
Kog basmatirisene efter forskriften på posen.
Skær et låg af tomaterne og udhul dem. Brug tomatkødet i fyldet.

Fyld:
Rødløgene og peberfrugterne skæres i tern og svitses i lidt olivenolie. Basilikumbladene og persillen hakkes og tilsættes sammen med peber. De kogte basmatiris og tomatkødet tilsættes og koger op.

Fyldet hældes i de udhulede tomater og steger i ovn i ca. 15 min. ved 200 grader.

Serveres med friske kalamtaoliven (dem med sten er bedst) og grøn pesto som tilbehør til fiske- eller kødretter. Drys evt. lidt mozarellaost over kort før tomaterne er færdige.


Tomat/agurke-salat

Opskrift:
(4 personer)

Som erstatning for den traditionelle agurke-salat, prøv da denne salat med agurk, tomat og løg.

4 tomater
½ agurk
2 løg i mellemstørrelse
3 dl. eddike
sukker - alt efter smag

Bring eddike og sukker i kog. Grøntsagerne skæres ud i tern og kommes i en skål. Når eddike-lagen har kogt, hældes denne over grøntsager, der herefter står og trækker i en times tid.


Varm tomatsalat

Tag nogle ikke for store tomater (evt. søde) og del dem i fire.

Hak et skalotte- og hvidløg meget fint. Bland dem sammen med tomaterne i en ovnfast skål sammen med lidt olivenolie, frisk basilukum, salt og peber, og kom det i ovnen ved 200 grader i ca. 5 min.