_L_05104.jpg

Aktuelle pressemeddelelser

Fynsk gartneri bliver Europas største producent af medicinsk cannabis

Gartneriet Alfred Pedersen & Søn i Odense indgår joint venture med verdens næststørste producent af medicinsk cannabis, canadiske Aurora. Det fælles selskab Aurora Nordic Cannabis vil med nyt kæmpebyggeri i Odense blive den største producent af medicinsk cannabis i Europa.

Gartneriet Alfred Pedersen & Søn vil i løbet af de kommende år blive Europas største producent af cannabis til medicinsk brug. 

Odense-virksomheden, der er mest kendt for at producere ”Katrine og Alfreds Tomater” fik pr. 1. januar i år licens til at producere medicinsk cannabis under den danske forsøgsordning. Og nu løfter gartneriets direktør, Mads Pedersen, sløret for, hvordan produktionen skal organiseres.

Alfred Pedersen & Søn har indgået en joint venture med verdens næststørste producent af medicinsk cannabis, Aurora, en koncern af virksomheder med fokus på forskning, produktudvikling, dyrkningssystemer og kvalitetsdyrkning.
Det fælles selskab Aurora Nordic Cannabis A/S etableres i Odense, hvor de nybyggede og fuldt automatiserede dyrkningsfaciliteter efter to til tre byggeetaper vil nå op på omkring 93.000 kvadratmeter og gøre virksomheden til markedsleder i Europa, når byggeriet står færdigt.

- Vi er naturligvis stolte af, at vi har indgået partnerskab med verdens mest dynamiske cannabis-virksomhed. Aurora har et meget stort fokus på innovation og kvalitetsprodukter, og det flugter præcist med vores dna hos Alfred Pedersen & Søn. Det har været helt afgørende for vores valg af samarbejdspartner, at vi til hver en tid kan garantere kvaliteten og troværdigheden i vores produkter. Samtidig har vi i Aurora en partner, som kan hjælpe med at bygge Europas førende cannabis-virksomhed og indfri potentialet i vores licens, siger Mads Pedersen.

Samarbejde med store perspektiver
Hos Aurora ser man også Alfred Pedersen & Søn som en perfekt samarbejdspartner på grund af de matchende værdier og for det danske gartneris størrelse og ekspertise på det europæiske marked, hvor Alfred Pedersen & Søn med en kapacitet på mere end 250.000 kvadratmeter drivhuse er blandt de største. 

”Samarbejde er et stort skridt for Aurora, fordi det gør os til den ledende cannabis-virksomhed i Europa, et marked med mere end 400 millioner mennesker. Det vil effektivt accelerere vores internationale ekspansion,” siger CEO Terry Booth og fortsætter:

”Vi er allerede en ledende eksportør og distributør af medicinsk cannabis i Tyskland, og nu får vi den største kapacitet i et hastigt voksende europæisk marked, hvor kun en håndfuld licenserede virksomheder kan operere i dag. Når vi samtidig kan bringe vores indgående kendskab til cannabis-sektoren fra dyrkning til distribution i spil, så ser vi et meget stort potentiale i samarbejdet med Alfred Pedersen & Søn.”

Den nye store og højteknologiske dyrkningsfacilitet får til huse i Odense og vil, når det står færdigt, skabe mellem 50 og 150 nye arbejdspladser.
Indtil det nye byggeri står færdigt i forventeligt vinteren 2019, kan Aurora Nordic Cannabis A/S fra sommeren udnytte eksisterende faciliteter nær Odense.

Kort om Alfred Pedersen & Søn:
Alfred Pedersen & Søn er den største skandinaviske producent af både konventionelle og økologiske tomater samt peberfrugter og agurker. Grøntsagerne produceres i højteknologiske drivhuse på Fyn og i Sverige, og til sammen råder virksomheden over mere end 260.000 kvadratmeter drivhuse. Alfred Pedersen & Søn har hovedsæde i Bellinge ved Odense og beskæftiger i dag 150 medarbejdere. Gartneriet blev grundlagt i 1948 af Katrine & Alfred Pedersen. I dag er Katrine & Alfreds søn Mads Pedersen både daglig leder og ejer af Gartneriet Alfred Pedersen & Søn ApS. Gartneriet Alfred Pedersen & Søn kommer til at eje 49 % af Aurora Nordic Cannabis A/S.

Kort om Aurora:
Aurora er en børsnoteret international koncern af virksomheder med fokus på medicinsk cannabis fra forskning, produktudvikling og dyrkningssystemer til dyrkning. Aurora-virksomheden Aurora Cannabis Enterprises Inc. er licenseret producent af medicinsk cannabis i henhold til Health Canadas Access to Cannabis for Medical Purposes Regulations ("ACMPR"). Virksomheden driver store væksthuse i Mountain View County, Alberta (Aurora Mountain) og i Pointe-Claire, Quebec (Aurora Vie) og er ved at bygge produktionsfaciliteter i Edmonton International Airport samt i Lachute, Quebec gennem datterselskabet Aurora Larssen Projects Ltd. Aurora er også en stor investor i Cann Group Limited, den første licenserede, australske producent af medicinsk cannabis. Dertil ejer Aurora tyskbaserede Pedanios, en markedsledende distributør af medicinsk cannabis i EU, samt BC Northern Lights Ltd. and Urban Cultivator Inc, markedsledere i produktion og salg af blandt andet systemer til indendørs dyrkning. Aurora Cannabis Enterprises Inc. kommer til at eje 51% af Aurora Nordic Cannabis A/S.
Læs mere: auroramj.com